Aftonbladet Daily

Så blir det – om bensinbilar förbjuds

DAILY ”Allt bättre rustade”

Av: 

Amanda Hemberg Lind

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Inrikestransporter svarar för cirka en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Att fossila drivmedel inte hör till framtiden är de flesta överens om. Debatten om hur vi ska köra hållbart blev återigen het när Miljöpartiet föreslog att regeringens beslut om förbud mot nya fossildrivna bilar skulle flyttas fram.

Att köra elbil sägs vara framtiden men hur rustat är Sverige för att fler och fler ska kunna köpa en? Hur står det till med infrastrukturen? När är det möjligt att få en hållbar bilflotta? Det tar vi upp i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Björn Sandén, professor i innovation och hållbarhet på Chalmers.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Patrik Syk.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

Därför sprängs det så mycket i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

Chalmers

Elbilar

Bilar

Klimatförändringar

Klimathotet