Misstänkt skytt i Eskilstuna häktad

Publicerad 2021-11-24

En 14-årig pojke blev skjuten i Eskilstuna i helgen.

Nu har en man i 25-årsåldern häktats.

– Han är misstänkt på sannolika skäl, säger åklagare Anna Asklöf.

Polisen larmades till platsen vid halv fem på lördagseftermiddagen.

Klockan 16.36 på lördagen fick polisen in larm om en skottlossning i Fröslunda i Eskilstuna. På platsen hittades en 14-årig pojke med skottskador i ryggen och han fördes till sjukhus med ambulans.

Hans skador var allvarliga men hans tillstånd bedömdes som stabilt.

En stor polisinsats inleddes och en man i 25-årsåldern greps och anhölls. På onsdagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Det som ligger till grund för den här misstanken är framför allt att det finns ett utpekande från målsäganden att det är den här personen som har skjutit honom, säger Anna Asklöf.

Den misstänkte nekar till brott. Han är tidigare dömd för narkotikabrott.

”Kan ha varit måltavlan”

Åklagaren Anna Asklöf leder utredningen.

– Det finns indikationer på att det kan vara han som är måltavlan.

Hon vill inte gå in på någon motivbild i nuläget.

– Jag vill inte gå in på mer uppgifter kring själva händelsen. Han är hörd och har lämnat uppgifter till polisen, säger Anna Asklöf.

Det fanns flera personer på platsen i samband med skjutningen men några fler misstänkta finns inte i nuläget, enligt åklagaren.

Efter händelsen var på polisen på plats och sökte bland annat med hund.

Tittar på nätverkskopplingar

Anna Asklöf vill inte säga om det finns kopplingar till kriminella nätverk men säger att eventuella sådana naturligtvis undersöks.

Stadsdelen Fröslunda har drabbats av flera skjutningar den senaste tiden. I mitten av oktober blev skolbarn vittnen till när en 20-åring sköts utanför en skola i stadsdelen.

– Jag vet att det har varit ganska många skjutningar på senare tid i Eskilstuna och polisen har arbetat intensivt för att befinna sig på plats i områdena som är mest utsatta. Det är grovt kriminella personer och jag kan tänka mig att det handlar om narkotika men det är ingenting som är kopplat till just det här ärendet nu, säger Anna Asklöf.

Polisen spärrade av området efter skjutningen.

Följ ämnen i artikeln