Efterlyste Mladic gullar med bebis

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-12

Bilder på Youtube upprör

Den internationellt efterlyste krigsförbrytaren Ratko Mladic gullar med en bebis.

I går dök bilderna upp på Youtube.

Serbiens relation till EU riskerar nu att skadas allvarligt.

provocerande Den bosniska tv-kanalen FTV visade i går bilder på Mladic då han dansar med familj och vänner samt gullar med en bebis.

Den bosnienserbiske militäre ledaren Ratko Mladic är på flykt från krigsförbrytartribunalen i Haag sedan 1995, då han efterlystes för folkmord under massakern i Srebenica och krigsbrott i samband med belägringen av Sarajevo.

Närmare 30 000 människor tros ha mördats under dessa krigsförbrytelser.

Skada tilltron

Den bosniska tv-kanalen FTV visade i går kväll bilder på Mladic då han dansar med familj och vänner samt gullar med en bebis. Enligt tv-kanalen är bilderna, som också lagts ut på internetsajten Youtube, färska och är tagna på restauranger och

i lägenheter på olika platser i Bosnien och Serbien.

Filmbilderna skulle – om de kan bevisas vara tagna de senaste åren – skada tilltron till att den serbiska regeringen på allvar försöker ta fast den efterlyste militär-ledaren och därmed äventyra landets integration med EU.

Men Rasim Ljajic, den minister som ansvarar för Serbiens samarbete med krigsförbrytartribunalen, sa på en presskonferens i Belgrad att filmbilderna är gamla och redan har lämnats över till Haag:

– De senast kända bilderna är tagna för åtta år sedan.

ANNONS