Demonstrationen i Engelska parken avslutad

Publicerad 2020-06-11

Uppskattningvis 200 personer var på plats och demonstrerade i Engelska parken.

Aftonbladet var på plats i Engelska parken där människor samlats för den planerade Black lives matter-demonstrationen på torsdagskvällen.

Polisen uppskattade antalet till 200 och hela demonstrationen genomfördes utan några som helst ordningsstörningar.

Ungefär 15 minuter före utsatt tid började det strömma in demonstranter till Engelska parken för den planerade, men inte tillståndsbeviljade, Black lives matter-demonstrationen.

Polisen uppskattade att ungefär 200 personer fanns på plats under demonstrationen som ändå gick lugnt till.

– Vi noterade att det var ungefär 200 personer på plats, och ungefär 20 minuter över sex valde vi att meddela att den här allmänna sammankomsten var olaglig och att den skulle upplösas, säger Daniel Larsson, polisinsatschef.

Allt gick lugnt till under hela demonstrationen.

Demonstrationen upplöstes – men fick fortsätta

Trots beslutet att upplösa demonstrationen tilläts den fortsätta.

– Vi valde att föra dialog med demonstranterna och förklarade att vi hade upplöst demonstrationen. Men i och med att alla stod luftigt, och på en stor yta dessutom, så var det inte proportionerligt för oss att hantera det mer hårdfört än vad vi gjorde, fortsätter Daniel Larsson, som tycker att demonstranterna skötte sig bra.

– Exemplariskt får man väl säga, även om man så klart borde ha ansökt om tillstånd innan, men den genomfördes på ett bra sätt och helt utan några ordningsstörningar.

Polisen behövde aldrig ingripa mot demonstrationen.

ANNONS