Man död efter skottlossning – en person gripen

Polisens teori: Gänguppgörelse

Publicerad 2021-09-11

Tidigt på lördagsmorgonen inträffade en skottlossning i Växjö.

En man i 30-årsåldern har dött till följd av skottskador.

– En person har avlidit av sina skottskador, säger Filip Annas, polisens presstalesperson i region Syd.

Klockan 03.37 fick polisen larm om en skottlossning i Araby i Växjö. Enligt Aftonbladets fotograf på plats ska grannar i området hört ett flertal smällar.

När patrullen anlände till platsen påträffades en person med allvarliga skador.

– Vi påträffade en skadad person på platsen, mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl på polisen region Syd.

Några timmar efter att polis anlänt till platsen så bekräftas att den person som skjutits har dött till följd av skadorna.

Polisen har under morgonen haft ett stort antal patruller på plats kring den stora avspärrning som upprättats kring den misstänkta brottsplatsen.

– Vi arbetar intensivt med det här just nu. Tekniker är fortfarande på plats, vi förhör vittnen i området Filip Annas, polisens presstalesperson i region Syd.

Vid lunchtid meddelade polisen att den mördade mannen identifierats, är i 30-årsåldern, och att anhöriga har underrättats.

Polisens teori: uppgörelse mellan kriminella gäng

Polisen har inhämtat en stor mängd information kring händelsen, som de nu bearbetar.

– Vi är fortfarande i den fasen av utredningen att vi hämtar information och försöker skapa oss en bild av händelseförloppet. Vi har en stor mängd information som hämtats in och analyseras, säger Filip Annas.

I det arbetet har en teori gällande en uppgörelse mellan kriminella grupperingar kommit att hamna i fokus.

– Det är en teori som vi arbetar efter då det framkommit information som tyder på att de skulle kunna handla om en uppgörelse mellan kriminella grupperingar. Den avlidne mannen är också en person som vi känner till sedan tidigare, säger Filip Annas.

En man gripen

På lördagseftermiddag meddelade polisen att en man har gripits misstänkt för dödsskjutningen.

– Mannen greps under dagen. Det är olika utredningsåtgärder som vidtagits som lett till att vi kunnat gripa den här mannen, säger Filip Annas, presstalesperson för polisregion Syd.

Polisen utesluter inte att fler gripanden kan komma att ske.

– Det är en pågående utredning, säger Filip Annas.


Jackpott – 15 miljoner på Stryktipset: Följ expertens
system

Följ ämnen i artikeln