Region Skåne om ökad coronasmitta: ”Mycket oroande utveckling”

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en person med konstaterad covid-19 har avlidit i Skåne.

Samtidigt ökar smittspridningen markant i Skåne – i genomsnitt smittas nu 89 personer per dygn.

– Det är en mycket oroväckande utveckling, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Skåne i ett pressutskick från regionen.

Totalt 283 personer har avlidit med covid-19 i Skåne sedan pandemins utbrott. Det senaste dödsfallet rapporterades in i dag men skedde i lördags.

Smittspridningen ökar i Skåne. Antalet konstaterade smittade under det senaste dygnet är fem personer, men totalt har 184 nya fall konstaterats sedan i fredags. Totalt har 7 116 personer smittats i regionen sedan pandemins utbrott. Genomsnittliga antalet fall har ökat från 69 till 89 nya fall per dygn på en vecka.

– Det är en mycket oroväckande utveckling och vi arbetar nu intensivt med att analysera statistik och data kring detta. Jag vill verkligen understryka vikten av att alla följer de rekommendationer vi har, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Skåne i ett pressutskick från regionen.

Även antalet patienter med covid-19 som vårdas på sjukhus har ökat något. I nuläget vårdas två coronasmittade personer med intensivvård och tjugo personer på vårdavdelning.

Förra veckan självtestade 13 000 skåningar sig för coronaviruset på grund av luftvägssymtom.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%