Tomtebeställningen gick fel – fick haschtomte

Uppdaterad 2020-12-04 | Publicerad 2020-12-03

Stefan Jerrevång beställde tre roliga motorcykeltomtar från en kinesisk hemsida.

Men när paketet kom saknades två av tomtarna. I paketet låg istället en helt annan tomte: en haschtomte.

– Jag tycker inte att det känns som att den platsar bland julsakerna, säger han.

Miljontals paket levereras från Kina till Sverige. Många lockas av de billiga priserna och lite ovanliga varorna som ofta dyker upp i folks Facebook-flöde. Just precis detta hände Stefan Jerrevång, motorcykelentusiast och Aftonbladets frilansfotograf. Han satt en kväll i oktober och skrollade igenom sitt Facebook-flöde och när häftiga tomtar med skinnpaj och motorcyklar dök upp kunde han inte hålla sig.

– Jag beställde tre tomtar, en tomte på motorcykel och två tomtemor i skinnkläder, jag tänkte att det skulle bli roliga julklappar, säger han.

Stefan Jerrevång har tidigare beställt saker från Kina men försöker numera undvika det. Och eftersom priset stod i dollar var han övertygad om att tomtarna var från USA.

– När jag för tre dagar sedan fick hem paketet såg jag att de var från Kina. Det var lite lurigt.

Men det var inte det enda som var lurigt. När Stefan öppnade paketet fick han mycket riktigt sin tomte på motorcykel. Men de två tomtefruarna saknades, istället låg en helt annan sorts tomte i paketet.

– Ja, vad ska man säga, det var en haschtomte, skrattar Stefan.

”Marijuanaplanta och joint”

”Haschtomten” bär svarta solglasögon och en grön tröja med ett motiv av en marijuanaplanta. I handen håller tomten något som Stefan Jerrevång beskriver som en joint.

– Jag tycker inte att det känns som att den platsar bland julsakerna... Jag blev lite irriterad, mest för att tomtarna ändå kostade en slant. Men jag mejlade företaget och de ska ge mig pengarna tillbaka. Men haschtomten ville de inte ha tillbaka.

Stefan Jerrevång tyckte samtidigt att ”tomte-bortbytingen” var ganska rolig och la ut en bild på Facebook.

– Det var många som skrattade och tyckte att det var väldigt kul. Det hela var så klart en besvikelse, en ganska rolig besvikelse – så länge jag får pengarna tillbaka.

Följ ämnen i artikeln