Stort slukhål framför Mar-a-Lago satte Twitter i spinn

Publicerad 2017-05-25

WASHINGTON. Ett stort slukhål har bildats framför president Trumps lyxresort Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, uppger stadens tjänstemän.

Trots att slukhål är en vanligt förekomst i delstaten, svämmade Twitter, snabbt över av metaforer och konspirationsteorier.

”Det är inget slukhål utan en flyktväg” löd en av teorierna.

Slukhålet vid Mar-a-Lago.

Beskedet kom från stadens tjänstemän under måndagsmorgonen.

Ett drygt kvadratmeter stort hål hade då uppstått på Southern Boulevard precis utanför Donald Trumps lyxsresort Mar-a-Lago. Hålet tros ha uppstått i samband med installationen av nya vattenledningar i området.

Enligt meddelandet arbetade personal med att säkra området och behövde troligtvis göra fortsatta utgrävningar under måndagen.

Slukhålet ska ha uppstått strax väster om Mar-a-Lagos södra entré och är en vanlig förekomst i Florida, enligt Weather Channel, som kallat dem ”lika mycket en del av Floridas landskap som palmer och alligatorer”.

Men det var inget som bet på Twitter, som i stället såg en öppning för olika metaforer, skämt och konspirationsteorier kring hålets uppkomst.

”Min arbetsteori: Det är öppningen till helvetet, inte ett slukhål”, ”Vår nya nationalsymbol” och ”Det är inget slukhål utan en flyktväg” var bara några av alla kommentarer som ramlade in under måndagen.

Can we get a time stamp on this and the sinkhole opening at Mar-a-lago?
https://t.co/n57zX2Ino7

Vissa gjorde även liknelser till Trump kampanjslogan “Drain the swamp” (dränera träsket) vilket syftade på att Trump lovat att byta ut det politiska etablissemanget i Washington om han blev president.

The swamp is draining?
https://t.co/iWE7BjFs9i

Andra hade teorier om att det stora hålet hängde ihop med det glödande klotet som Trump rörde vid under sin resan i Saudiarabien.

The sinkhole began forming seconds after the Orb was touched.
https://t.co/zBVio0ejjs
Actions have consequences, people.
https://t.co/r0LOrGBldy

Andra blickade dock framåt och frågade vad som skulle hända härnäst?

Step 1. Glowing orb Step 2. Sinkhole Step 3.
https://t.co/Jf9QuL09Hm