Helene fick 23 år gammal flaskpost – från sin döde lillebror

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra år har gått sedan Helene Wilhelmsens lillebror dog. På skärtorsdagen fick hon ett meddelande från honom – i form av en 23 år gammal flaskpost.

– Det var en väldigt märklig känsla. Det känns som att han vill säga något, säger hon.

I vanlig ordning har Helene Wilhelmsen, 42, tagit sig till stugan på Ingöy i nordvästra Norge för att fira påsk. Men redan på skärtorsdagen fick vistelsen en oväntad vändning, rapporterar iFinnmark.

– Jag var nere vid vattnet för att rensa lite skräp, vi försöker göra det varje år. Då såg jag att det låg en flaska med ett papper i där. Så jag tog med den upp till huset för att öppna den, säger Helene Wilhelmsen till Aftonbladet.

1 av 4 | Foto: Privat
Flaskposten kastades ut av Marius för 23 år sedan.

Dog för fyra år sedan

I flaskan låg en teckning föreställande en stridsvagn ”med krusiduller”. Brevet var signerat av ”Marius, 5 år” och daterat 14 maj 1996. När Helene Wilhelmsen läste det fick hon en klump i magen.

– Då förstod jag att det var från min lillebror. Det var en väldigt märklig känsla. Det känns som att han vill säga något, säger hon.

Hennes bror, Marius, dog nämligen för fyra år sedan. Han var utbildad kock och hade precis fått nytt jobb när han insjuknade hastigt. Marius kräktes och kräktes i flera månader, men enligt Helene Wilhelmsen fick han ingen hjälp från sjukvården.

– De skickade hem honom och sa att det var en virusinfektion. Han blev uttorkad, säger hon.

Ett tecken

Till slut hittades Marius död av deras pappa och ännu är ingen säker på vad sjukdomen berodde på. Helene Wilhelmsen tänker ofta på sin döde lillebror och ser det 23 år gamla brevet som ett tecken.

Familjen har svårt att ta in den otroliga historian – speciellt Helene Wilhelmsens äldre bror som hjälpte Marius med flaskposten.

– Han minns det väldigt väl. Men varken min bror eller syster kan förstå hur det är möjligt att jag hittade det nu, säger Helene Wilhelmsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE