Kroginitiativ: Gäster bara vid vartannat bord

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Uppropet handlar om att restauranger bara bokar upp vartannat bord. Arkivbild.
Foto: Magnus Neideman/SvD/ TT
Uppropet handlar om att restauranger bara bokar upp vartannat bord. Arkivbild.

NYHETER

Stockholms restauranger går samman för att rädda sig själva och branschen. Genom att lämna varannat bord tomt vill de både locka middagsgäster – och samtidigt försöka begränsa smittorisken.

Pelikan, Boqueria Stockholm, Folkparken och Nytorget 6 är några av de restauranger som nu deltar i uppropet #vartannatbord. Initiativet innebär att restaurangerna bara placerar gäster vid vartannat bord i restaurangen för att få allmänheten att våga äta ute.

I nuläget deltar runt 35 restauranger runt om i Stockholm. En av dem är Agaton i Gamla stan. Precis som många andra ställen har de tappat ungefär 90 procent av sina intäkter de senaste veckorna och hoppas nu att #vartannatbord ska leda till att fler vågar äta hos dem och att restaurangen kommer finnas kvar efter coronakrisen.

– Det blir egentligen ingen större skillnad. Just nu har vi inte så mycket gäster så det är bara att vi sprider ut dem lite och det har vi mer eller mindre redan gjort. Det är för både gästernas och vår egen säkerhet, säger Ludvig Bergsten, servitör på Agaton.

Krogar runt om i hela Sverige uppmanas nu att delta i uppropet för branschens överlevnad.

Publicerad:

LÄS VIDARE