Dödade kvinnor

Kvinnan ville skiljas – knivhöggs till döds inför barnen

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Den 32-åriga fyrabarnsmamman sms:ade maken och sa att hon ville skiljas.

Morgonen efter höggs hon till döds med 41 knivhugg inför parets små barn.

– Jag försökte väcka henne, det gick inte, säger ett av barnen i förhör.

På morgonen den 3 april hörde boende i flerfamiljshus i Flemingsberg i Huddinge hjärtskärande barnskrik.

På balkongen till en av lägenheterna låg den 32-åriga kvinnan död. Hon hade huggits med ett stort antal knivhugg i vad åklagaren beskriver som närmast en avrättning.

De fyra sönerna, en 1-åring, ett 4-årigt tvillingpar och en 7-åring, blev vittnen till mordet på mamman.

– Han tog kniven och slog på mamma. Hela huset blev blod, säger ett av barnen i förhör.

Barnens pappa, en 46-årig taxichaufför, ringde polisen och anmälde sig själv. Nu har han åtalats för mordet.

Ville skiljas

Motivet tros vara, som så ofta, att kvinnan ville skiljas. Dagen innan skickade hon ett sms till maken där hon sa att hon inte längre ville vara gift och att hon nu fått lära sig att det finns rättigheter för kvinnor i Sverige.

Kniven som användes hittades på köksbordet.

På morgonen började de bråka menar mannen.

– Den misstänkte har vidgått att han utsatt målsäganden för den brottsliga gärning som påstås i åtalet efter att han och målsäganden hamnat i en verbal dispyt samma dag som gärningen skedde, säger kammaråklagare Sara Sundström.

Även om inte socialtjänsten eller polis kände till att det förekom våld i hemmet så har det under utredningen framkommit att kvinnan för anhöriga berättat hur hon utsattes för våld och kränkningar i stort sett dagligen och att barnen har levt med detta under alla år.

Grannar har tidigare beskrivit hur den mördade kvinnan, som kom till Sverige 2016, sällan syntes ute i området. Hon hade inget jobb och i lägenheten var ofta gardinerna fördragna, något som stack ut.

Familjen hade precis ätit frukost när mannen attackerade kvinnan.

I utredningen framgår det att maken inte tillät hustrun att lämna lägenheten eller prata med andra, så hon levde ett mycket isolerat liv med och för sina barn som var hennes allt.

– De där barnen var alltid så välklädda och välkammade och fina. Kvinnan själv upplevde jag som lugn, tyst och from, har en granne tidigare sagt till Aftonbladet.

En granne anförtrodde hon sig dock åt.

Grannen försökte uppmuntra den 32-åriga kvinnan att anmäla mannen för misshandel. Men någon sådan anmälan gjordes aldrig och när maken fick veta att hustrun och grannen börjat bli förtroliga hotade han grannen och bad henne låta hustrun vara.

”Tänker att mamma är i himlen”

Barnen har ingen släkt i Sverige och är nu jourhemsplacerade. Men de är tillsammans enligt barnens målsägandebiträde Anna Rösman.

– Det är ett enormt trauma som de varit med om och det kommer att ta tid för dem att bearbeta det här och ta in vad som hänt.

I ett av förhören säger ett av barnen att han förstår att mamma nu är död.

– Jag tänker att mamma är i himlen och tittar ner på oss.

Den 46-årige maken säger att hustrun var det vackraste han hade, att han inte kan förstå att han gjorde som han gjorde.

– Det är inte jag som mördade henne. Det är en person som satt i min hjärna och sa till mig att jag ska döda henne, säger han i ett förhör.

En rättspsykiatrisk undersökning som gjorts på mannen visar dock att han inte led av en allvarlig psykisk störning när han mördade sin hustru och att det därmed inte finns något som hindrar att han döms till fängelse.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag och många andra här känner skam nu”

ÄMNEN I ARTIKELN

Dödade kvinnor

Mord

Flemingsberg

Stockholm