Sanders vänder vantmemes till välgörenhet

TT-Reuters

Publicerad 2021-01-24

Bilden på Bernie Sanders vid presidentinstallationen i Washington DC har använts i alla möjliga fantasifulla kreationer de senaste dagarna.

Bilden på den amerikanske senatorn Bernie Sanders vid Joe Bidens presidentinstallation – påpälsad med stora, stickade vantar och parkas, med en karaktäristiskt tjurig min bakom munskyddet – har på kort tid blivit en internetklassiker.

Detta hoppas han nu kunna slå mynt av till förmån för välgörenhet.

– Vi har inte bara roligt, utan vad vi gör här i Vermont är att vi kommer att sälja tröjor och t-tröjor landet över och alla pengar som dras in – jag förväntar mig ett par miljoner dollar – kommer att gå till program som "Meals on wheels", som ger mat till äldre medborgare med låg inkomst, säger Sanders till tv-kanalen CNN.

Vermontsenatorns mundering stack ut i en i övrigt uppklädd folksamling i Washington DC. Bilden har använts till enorma mängder montage som sprids på nätet.

När Sanders förklarade sitt klädval efter installationen sade han att Vermontbor vet hur man tacklar kylan och prioriterar att hålla värmen framför stilen.