40-tal uppges döda i ny massaker i Nigeria

TT-AFP-Reuters

Publicerad 2020-11-28

Minst 43 människor har dödats då jihadister gått till attack mot jordbrukare utanför miljonstaden Maiduguri i nordöstra Nigeria.

Det är ännu en i raden av liknande attacker i området.

Uppgifterna kommer från en milisgrupp som strider mot extremistgruppen Boko Haram. Den gör gällande att gärningsmännen tillfångatog en stor grupp personer på en gård i orten Kwashebe Zamarmari och skar halsen av dem.

– Vi har hittat 43 döda kroppar, alla slaktade, samt sex andra som är allvarligt skadade, säger milisgruppens ledare Babakura Kolo, som säger att det är Boko Haram som ligger bakom attacken.

En annan uppgiftslämnare, som styrker att en sådan här massaker har begåtts, säger att de döda var en grupp som rest dit från nordvästra Nigeria för att arbeta.

Åtta personer saknas och förmodas ha blivit kidnappade av jihadisterna. De kvarlevor som återfunnits kommer att begravas på söndag.

Boko Haram och dess allierade i IS västafrikanska organisation har i allt högre grad riktat sina våldsamma dåd mot lantbrukare. I oktober dödades 22 människor i två liknande attacker, också i trakterna kring Maiduguri.

Under de strider mot jihadistiska upprorsmakare som pågått i Nigeria sedan 2009 beräknas omkring 36 000 människor ha blivit dödade. Extremistgrupperna, och våldet, har rört sig över gränser till grannländerna.