Artist misstänks för brutal kidnappning – av annan känd artist

Häktades på sannolika skäl under lördagen

Uppdaterad 2021-02-10 | Publicerad 2021-01-02

Strax före tolvslaget på nyårsafton greps en känd artist i centrala Stockholm.

Han misstänks ligga bakom en brutal kidnappning av en annan känd artist, enligt uppgift till Aftonbladet. På lördagen häktades han.

– Elva personer är häktade för inblandning i det här, säger kammaråklagare Anna Stråth.

I mitten av april 2020 kidnappades en känd svensk artist. Han blev misshandlad, pistolhotad och rånad på bland annat annat sin Rolex-klocka.

Gärningsmännen spred bilder från händelsen som fick stor spridning på internet.

Sedan över en månad har en annan känd artist varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för att ha lejt personer att utföra kidnappningen.

Många miljoner spelningar

De båda artisterna har rönt stora framgångar de senaste åren, med många miljoner spelningar på Spotify.

Vid 23-tiden på nyårsafton greps den brottsmisstänkte artisten i centrala Stockholm, vilket Expressen var först att rapportera om.

– Det stämmer att en person har gripits misstänkt för stämpling till människorov, säger Anna Stråth, kammaråklagare vid Södertörns åklagarkammare.

Under lördagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov. Han nekar till brott.

Den nu häktade artisten har tidigare kopplingar till ett av Stockholms mest ökända kriminella nätverk. Aftonbladet har sökt hans advokat, som inte har några kommentarer att lämna.

Elva sitter häktade

Aftonbladet skrev i september att tre personer från Vårbynätverket häktats misstänkta för att ha utfört kidnappningen av den kände artisten.

Sedan dess har utredningen vuxit rejält. Redan innan den kände artisten greps satt elva personer häktade för inblandning i kidnappningen.

– Majoriteten av dem tillhör Vårbynätverket men det finns även en person som tillhör ett nätverk i Västerort, och några till som är från Dalen-nätverket, säger kammaråklagare Anna Stråth.

Artisten som kidnappades har inte velat medverka i utredningen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Efter att bilderna spreds av det brutala brottet delade han en film till sina följare, där han sa att han mår bra och att ”vem som helst kan bli kidnappad”.


16 miljoner i jackpott - missa inte expertens
skräll

ANNONS

Följ ämnen i artikeln