Trump om sin utrikesminister: ”Vi borde jämföra IQ-test”

Uppdaterad 2017-10-11 | Publicerad 2017-10-10

USA:s utrikesminister Rex Tillerson ska ha kallat Trump för ”en idiot” enligt tv-kanalen NBC.

I en intervju i tidningen Forbes i dag svarar nu presidenten.

– Jag tror det är ”fake news”, men om han verkligen sa det så borde vi jämföra IQ-test, sa Trump.

För en tid sedan kallade USA:s utrikesminister Rex Tillerson president Donald Trump för ”en idiot” enligt tv-kanalen NBC. I samma inslag uppgavs också att Tillerson övervägt att lämna regeringen.

”Vi vet alla vem som skulle vinna”

Men Tillerson ångrade sig fort och under en presskonferens i veckan förnekade utrikesministern att han tänkt hoppa av.

Tillerson förnekade inte direkt att han kallat Trump för ”en idiot”, men utrikesdepartementet skrev senare i en kommentar att han inte hade sagt så, enligt The Hill.

Donald Trump kommenterade Tillersons utspel i NBC i en intervju med tidningen Forbes i dag.

– Jag tror det är ”fake news”, men om han verkligen sa det så borde vi jämföra IQ-test, sa Trump och fortsatte:

– Och vi vet alla vem som skulle vinna.

Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders uppgav senare under tisdagen att Trumps utspel om IQ-testet var ”ett skämt”.

”NBC borde be om ursäkt”

Förra veckan twittrade också Trump om händelsen. han skrev att Tillerson aldrig hotat med att hoppa av och hänvisade till NBC:s rapportering som ”fake news”. Han skrev också att tv-kanalen borde be om ursäkt.

Trump och Tillerson ska, enligt amerikanska medier, träffas på ett lunchmöte i dag. Försvarsminister James Mattis ska också delta på mötet.

Det är inte bara relationen med Tillerson som blivit mer spänd för Trump den senaste tiden. Även den republikanske senatorn Bob Corker har fortsatt kritisera presidenten och kallat Vita huset för ett ”vuxendagis”. Något som bland annat tidningen New York Times bevakat och rapporterat om i flera nyhetsartiklar.

Trump slog tillbaka på Twitter och skrev att ”misslyckade New York Times lurade ”Lille Bob Corker” genom att banda hans samtal”.

Mensa: ”Hjälper gärna till”

Senare under tisdagen erbjöd sig organisationen Mensa att bistå med ett IQ-test.

– Amerikanska Mensa skulle gärna hjälp till med ett test för president Trump och utrikesminister Tillerson, sa gruppens kommunikationschef Charles Brown till tidningen The Hill.

ANNONS