Svenskar gripna för sexbrott i turistparadiset

Av: Johan Gunnarsson

Publicerad:

NYHETER

Med vackra ord lovades kvinnan en betald semester långt bort, ett möte med en förälskad man och löften om det ljuva livet.

Men istället möttes hon av slag och sparkar och hon tvingades sälja sex för att betala en påhittad skuld.

I ett tillslag på turistön Mallorca har spansk polis gripit tre svenska män för sex- och människohandel.

Över 20 poliser deltog i tillslaget mot en lägenhet i Palma på svenska charterfavoriten Mallorca. Fyra personer greps, tre svenska män och en argentinsk kvinna. De gripna misstänks, enligt lokaltidningen Ultima Hora, driva ett nätverk som ägnat sig åt sex- och människohandel och polisutredningen ska ha pågått i flera månader. Enligt tidningen har ett flertal kvinnor utnyttjats och tvingats sälja sex för att betala påhittade skulder.

I samband med tillslaget påträffades en thailändsk kvinna som kommit till Mallorca med falska löften. I sitt hemland ska hon ha träffat en svensk man som hävdade att en kamrat, en landsman, hade förälskat sig i kvinnan efter att ha sett bilder och videofilmer på henne. Den svenske mannen lovade betala för resa, uppehälle och alla utgifter om kvinnan följde med honom till Mallorca för att träffa och lära känna hans kamrat.

Kvinnan gick i fällan.

”Våldsamma män”

På Mallorca väntade ingen förälskad man. Istället möttes kvinnan av ”våldsamma män” som överöste henne med slag, enligt Ultima Hora. Hon tvingades till vad som beskrivs som en stor bordell med åtta rum över 300 kvadratmeter i området Foners. Där fick hon sälja sex för att betala en påhittad skuld samt pengarna den svenska mannen hade lagt ut för resan och omkostnader.

Jourhavande domare beslutade på torsdagskvällen att de fyra gripna häktades, utan möjlighet till borgen. De misstänkta gärningsmännen nekade till anklagelserna, men gav enligt uppgift både motsägelsefulla och påhittade förklaringar samtidigt som den utsatta kvinnans redogörelse delvis bekräftades.
Polisutredningen fortsätter. Svenska UD har ännu ingen kännedom om fallet.

Publicerad: