Kokain slängdes i sjö – nu döms kuriren

TT

Publicerad 2020-09-30

Värmlands tingsrätt dömer en knarkkurir till åtta års fängelse, sedan 13 kilo kokain hittats i en väska som slängts i en sjö. Arkivbild.

En man från Norge försökte smuggla 13 kilo kokain från Sverige till sitt hemland, men slängde i stället knarkpartiet i en värmländsk sjö. Nu döms han till åtta års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Norrmannen uppger att det var coronapandemin som gjorde honom till knarkkurir. Mannen blev utan inkomst när han tvingades stänga sin verksamhet i Norge.

Han skulle få 200 000 kronor för att köra ett parti kokain från Göteborg till Oslo. Men nära Årjäng stoppades färden av en tulltjänsteman, som blivit misstänksam. Tullaren hittade en väska bakom förarsätet. Det blev tumult, och norrmannen lyckades smita.

Mannen tog sig till en sjö, där han försökte sänka den svarta sportbagen med 13 kilo kokain av hög kvalitet. Men ett par vid en brygga trodde att norrmannen försökte dränka kattungar. Kvinnan i paret rodde ut till väskan, medan mannen ringde 112.

Norrmannen var genomvåt upp till midjan när han greps.

Följ ämnen i artikeln