Tre misstänkta mord i Skåne under samma dag: ”Ovanligt”

Publicerad 2022-02-24

Tre personer har dött i Skåne under torsdagen.

Händelserna skedde på tre olika platser men samtliga ärenden hanteras som misstänkta mord.

– Det är alltid hemskt när människor får sätta livet till, säger Rickard Lundkvist, presstalesperson på polisregion Syd.

Tre personer har dött i Skåne under torsdagen. I samtliga fall rör det sig om misstänkta grova brott och förundersökningar om mord har startats i alla tre ärenden.

Det var under morgonen polisen fick in ett första larm om ett misstänkt grovt brott i en bostad i Billesholm i Bjuv. En kvinna fördes till sjukhus med ambulans och senare under dagen meddelade polisen att kvinnan var död.

Rickard Lundkvist, presstalesperson på polisregion Syd.

Den misstänkte gärningsmannen greps i bostaden misstänkt för mord. Även han var tvungen att föras till sjukhus med ambulans. Enligt polisen finns en relation mellan de två personerna men exakt vad som hänt i bostaden är fortfarande oklart.

Anhöriga påträffade död kvinna

Under morgonen var polisen också på plats i en bostad i Asmundtorp i Landskrona på grund av ytterligare ett misstänkt grovt brott. Senare under dagen meddelade polisen att en kvinna påträffats död av anhöriga.

Dessutom fanns en mycket svårt skadad man i bostaden som senare avled innan han anlänt till sjukhus. Polisen har under dagen hållit förhör på olika platser i kommunen med anledning av händelsen och på sin hemsida meddelar man att förhören kommer att fortsätta.

Utredning om motiv pågår men det finns ingen ytterligare misstänkt i dagsläget. Polisen har gjort en brottsrubricering rörande mord när det gäller kvinnan. Mannens död betraktas vara ett självmord.

Polisen på plats i ett villaområde i Asmundtorp utanför Landskrona.

”Måste utreda vad som hänt”

Vid lunchtid larmades polis även till en bostad på Repslagaregatan i Eslöv med anledning av ett tredje misstänkt grovt brott. Senare på eftermiddagen meddelade polisen att man anträffat en död person i bostaden. Ärendet rubriceras som mord men exakt vad som har hänt är ännu oklart.

– Vi kan inte utesluta brott och därför måste vi så klart utreda vad som har hänt. Men ingångsvärdena i Eslöv handlar inte om riktigt samma saker som på de andra två platserna, säger Rickard Lundkvist, presstalesperson på polisregion Syd.

Polis och kriminaltekniker på Repslagaregatan i centrala Eslöv.

Tre dödsfall i tre olika ärenden gällande misstänkta mord är ovanligt, menar Rickard Lundkvist.

– Givetvis är det här ovanligt, och det är man ju tacksam för. Det är tre separata händelser men det är väldigt olyckligt att det sker på samma dag. Det är alltid hemskt när människor får sätta livet till, säger han.

Polisen: ”Har väl fungerande rutiner”

Vid samtliga av de tre händelserna larmades polisen på grund av misstänkt grovt brott. Rickard Lundkvist säger att polisen har väl fungerande rutiner i dessa ärenden.

– Vi har klara riktlinjer om hur man ska hantera grova brott, just för att man inte ska missa någonting. Det ska man inte göra i andra ärenden heller, men framför allt när det gäller grova brott gäller det att vara skickliga och att följa de instruktioner som finns. Det fortsätter vi att göra, säger han.