Man skjuten i bil i Malmö

Publicerad 2021-09-26

En man i 20-årsåldern sköts i en bil i Malmö under natten mot söndagen.

Polisen stannade bilen och körde den skadade mannen till sjukhuset.

Strax efter midnatt fick polisen in larm om en skadad person som misstänktes ha skjutits.

Polisen som hade en patrull ute mötte en bil som körde snabbt genom Malmö runt halv ett tiden. I bilen satt en man i 20-årsåldern som hade blivit skjuten.

– Det var ett antal personer i bilen, varav en visade sig vara skjuten i ryggen. De var på väg till sjukhus, säger Thomas Söderberg vid polisen i region Syd till TT och fortsätter.

– Vi gör en snabb kontroll av den skadade, han har inte livshotande skador, och vi tar över personen i vår bil och kör till sjukhuset tillsammans med en annan polisbil.

Har gjort fynd

Polisen har hittat en misstänkt brottsplats där man tror att mannen har skjutits. Platsen spärrades av och tekniker har under natten undersökt platsen.

Det har även gjorts en del fynd som har tagits i beslag. Bland annat rör det sig om tomhylsor. Det är oklart om den skjutne mannen var målet för skytten.

– Under natten har vi spärrat av den misstänkta brottsplatsen och vidtagit en rad utredningsåtgärder. Som bland annat teknisk undersökning, dörrknackning och vi har hämtat in ett flertal personer till förhör, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen vid Region Syd.

Under morgonen var avspärrningarna hävda och polisen var klara på platsen.

Efter klockan 07-tiden hade ännu ingen gripits.

Polis spärrade av vid Sallerupsvägen i Malmö i höjd med Inre ringvägen natten till söndagen.

Följ ämnen i artikeln