Vännerna delar på 220 miljoner efter löftet

Publicerad 2020-07-25

1992 lovade de två vännerna Thomas och Joe varandra att dela på pengarna om en av dem någonsin skulle vinna på lotteri.

När en av dem – nästan 30 år senare – kammade hem storvinsten på 220 miljoner kronor var det upp till bevis.

– Jag sa ”driver du med mig?”, säger Joe.

Den otroliga historien som CBS rapporterar om tar sin början 1992, samma år som kalla kriget officiellt var över och Bill Clinton blev president i USA. De två vännerna Thomas Cook och Joe Feeney från Wisconsin tog i hand på att om någon av dem någon gång vann på lotteriet Powerball jackpot så skulle dela de på vinsten.

I början juni 2020 köpte Thomas en Powerball-lott. Och tog hem lotteriets jackpot på 220 miljoner kronor. Oddsen för att göra det är en på nästan 300 miljoner.

”Driver du med mig?”

När han insåg vad som hade hänt ringde han Joe och berättade om vinsten. Han trodde inte på honom.

– Han ringde mig och jag sa ”driver du med mig?”, säger Joe, en i ett pressmeddelande från lotteriet.

Vännerna valde att ta ut pengarna kontant, vilket gav dem 167 miljoner kronor. Efter skatt får de varsina 57 miljoner kronor efter skatt.

Thomas Cook har nu sagt upp sig från sitt jobb efter lotterivinsten och Joe Feeney, en tidigare brandman, är redan pensionerad. Men deras planer som nyblivna miljonärer är inte särskilt storslagna. De ska mest njuta av livet på ålderns höst. Och resa lite tillsammans med sina fruar.

Thomas Cook och Joseph Feeney med sina fruar.

Ska uppgradera

Tidigare har de två vännerna åkt på road trips i en campingbuss tillsammans med sina fruar. Till nästa resa ihop kommer de att uppgradera resandet lite tack vare det nya tillskottet i kassan, säger de.

– Jag har barn och barnbarn, jag gillar att tillbringa tid med dem. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att gå i pension, säger Thomas Cook.

Direktören för Wisconsins lotteri, Cindy Polzin, avslutar historien om de två vännerna och deras handslag för 28 år sedan:

”Vänskapens och handslagets kraft har betalat sig.”

Följ ämnen i artikeln