Polisen misstänker 20-åring för fler sexbrott

Publicerad 2020-04-18

20-åringen, som misstänks för en rad sexbrott, släpptes efter förhör den 5 april.

Polisen tror nu att den 20-årige man, som misstänkt för både våldtäkt och sexuellt ofredande på två kvinnor natten till den 5 april, ska ha begått fler sexualbrott.

Mannen kunde gripas och förhöras samma natt, men släpptes sedan på fri fot.

20-åringen greps natten till den 5 april efter att två olika kvinnor anmält att de utsatts för sexuella ofredanden av en främmande man. Vilket ska ha inträffat med bara 15 minuters mellanrum, och på två olika platser i centrala Uppsala.

Först på Bredgränd, där en kvinna med hjälp av sparkar och slag lyckats få mannen att springa därifrån, och sedan på en toalett på en hamburgerrestaurang på Stora torget.

Händelserna rubriceras som våldtäkt och sexuellt ofredande, och dagen efter händelsen valde polisen att gå ut med en uppmaning till andra som kan ha blivit utsatta för liknande brott i området kring Resecentrum och Kungsgatan.

– Vi har stor anledning att tro att det finns fler kvinnor som har råkat ut för den här mannen, och vi är angelägna om att komma i kontakt med alla som på något sätt har blivit sexuellt ofredade i och omkring de centrala delarna av Uppsala, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Misstänks för fler brott

Bara någon vecka innan mannen kunde gripas ska ytterligare två kvinnor ha blivit utsatta för sexuella ofredande i centrala Uppsala, och detta ska ha hänt den 28 och 29 februari. Även i dessa två fall misstänker polisen 20-åringen.

– Det finns mycket som tyder på att det är samma person, och vi har stor anledning att tro att det finns ett mörkertal, fortsätter Jonas Eronen.

Varför släpptes mannen?
– Det var jourhavande åklagare som gjorde bedömningen att mannen inte skulle anhållas, men misstankarna mot honom kvarstår.

Följ ämnen i artikeln