Grazyna, 79, och Kjell, 74, mördades i sitt hem i Arlöv

Någon ringde på dörren – polisen söker den personen

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Grazyna, 79, och Kjell, 74, hittades mördade i sitt hem i Arlöv av hemtjänsten.

Mordet inträffade mellan två hemtjänstbesök. Vid det första besöket ringde det på dörren – men när Grazyna öppnade var det ingen där. Men när hemtjänsten lämnade såg man en okänd person.

Polisen vädjar nu, via tv-programmet ”Efterlyst”, om hjälp med att hitta personen.

Polisen arbetar för fullt med dubbelmordet som inträffade i skånska Arlöv den 6 oktober. Det var vid 14-tiden som Grazyna, 79, och Kjell, 74, hittades döda. Det var hemtjänstens personal som gjorde det makabra fyndet.

Vem ringde på dörren?

Hemtjänsten hade varit på besök hos paret en gång tidigare under dagen och vid detta första besök hände något oväntat. Polisen berättar för TV3:s Efterlyst att det under besöket ringde på dörren.

Enligt hemtjänsten öppnade Grazyna dörren, men ingen var där.

Grazyna, 79, och Kjell, 74, hittades mördade i sitt hem i Arlöv av hemtjänsten.
Foto: Efterlyst
Grazyna, 79, och Kjell, 74, hittades mördade i sitt hem i Arlöv av hemtjänsten.

När personalen sedan lämnade det äldre paret ska de ha uppmärksammat en person som uppehöll sig i närheten av lägenheten. Polisen vill nu ha hjälp med att hitta den okända personen.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med en person som ungefär vid 10.40 ska ha mött två kvinnliga hemtjänstpersonal i närheten av entrén till fastigheten. Personen är inte misstänkt, men vi vill veta vem den här personen är, säger polisens mordutredare Stefan Svensson i Efterlyst.

Omfattande polisutredning

Motivet till dubbelmordet är fortfarande okänt. När paret hittades var flera lådor utdragna, men polisen vet ännu inte om det handlar om en stöld eller om att någon försökt få det att se ut som det.

Polisen fortsätter arbetet med att kartlägga det mördade paret och man har hållit över hundra förhör. Den kriminaltekniska utredningen pågår alltjämt på den avspärrade brottsplatsen.

Mordgåta

Enligt vad Efterlyst erfar finns det emellertid inget i den pågående mordutredningen som sticker ut och som skulle kunna betraktas som ett möjligt motiv.

Man beskriver ärendet som en gåta.

– Hon tyckte om att sola och lyssna på musik och han skötte om trädgården vilket var hans stora hobby. De levde ett väldigt stillsamt liv, de levde för varandra. Det var ljuvliga människor, säger en tidigare granne till Grazyna och Kjell till Efterlyst.

Grannen kan inte förstå vad som kan ligga bakom dubbelmordet.

– Det är ofattbart, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE