Man död i älgkrock på E4 i Småland

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En man i 60-årsåldern dog i en älgkrock på E4 norr om Vaggeryd i går kväll.

En lastbilchaufför upptäckte bilen vid sidan av vägen.

– Det är en viltolycka med väldigt tragisk utgång, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Vid 22.30-tiden på måndag kväll slog en lastbilschaufför larm om att en förare krockat med en älg på E4, i norrgående riktning strax norr om Vaggeryd i Jönköpings län.

– En medtrafikant hade sett bilen i diket, de såg inte olyckan om jag förstått det rätt, säger Monica Bergström vid polisen.

Föraren i bilen var död när polisen kom på plats. Mannen som omkom i olyckan var i 60-årsåldern och hemmahörande i Skåne. Anhöriga är underrättade.

Älgen låg på vägen i vänstra filen och dog också i kollisionen. Det är oklart hur älgen kunde komma ut på E4:an, och polisen kommer utreda olyckan. Bilen är tagen i beslag.

– Nu vet jag inte exakt hur det såg ut på sträckan, det brukar vara viltstängsel på E4 men det är ju ingen absolut trygghet. Det kan vara trasigt, finnas öppningar vid parkeringsfickor et cetera. Så bara för att det finns ett viltstängsel betyder det inte att det absolut inte finns vilt på vägen. Sedan är det extremt tragiskt när sådana här saker händer, såklart, säger Monica Bergström vid polisen.

En man dog efter att ha kört på en älg på E4 norr om Vaggeryd.
Foto: MATTIAS LANDSTRÖM/NYHETSWEBBEN 
En man dog efter att ha kört på en älg på E4 norr om Vaggeryd.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE