Nordafrikansk cyklon har drabbat Italien

Publicerad 2023-05-17

En nordafrikansk cyklon har drabbat Italien.

Delar av regionen Emilia-Romagna ligger nu under vatten.

Åtta personer har dött och tusentals evakueras.

En tunisisk cyklon har dragit in över Italien. Under de senaste dagarna har det regnat kraftigt i delar av landet och regnet väntas fortsätta fram till torsdagen.

Situationen är som svårast i regionen Emilia-Romagna i norra Italien, som drabbats av kraftiga översvämningar.

Åtta personer har dött och tusentals har hittills evakuerats. 50 000 personer uppges också vara utan ström.

”Jag tänker på befolkningen i Emilia-Romagna och andra regioner som drabbats hårt av det dåliga vädret. Jag står i ständig kontakt med försvarsledningen som i samverkan med Inrikes- och civilskyddet deltar i räddnings- och hjälpinsatserna”, skriver landets försvarsminister Guido Crosetto på Twitter.

Människor tar skydd på taken

Flera personer klättrat upp på hustaken för att undkomma de meterhöga vattenmassorna och räddningstjänsten jobbar nu hårt med att hjälpa de strandsatta, skriver den italienska tidningen Ansa.

Byn Lutirano är för närvarande isolerad då vägarna in och ut ur byn blockeras på grund av jordskred. Samtidigt har tågtrafiken mellan Forlì, Rimini och Ravenna stoppats.

I Bologna och Rimini har skolorna stängt och stora delar av vägarna är översvämmade.

Helgens Formel 1 ställs in

Under dagen råder det flera vädervarningar och boende i de drabbade områdena uppmanas att inte ge sig ut på vägarna samtidigt som flera röda vädervarningar har utfärdats.

Senare på onsdagen meddelade Formel 1 att helgens lopp som var tänkt att gå på banan Imola ställs in.

Anledningen är att  att ovädret gör så att man inte längre kan garantera säkerheten för varken åskådare, förare eller funktionärer.

Följ ämnen i artikeln