Wolfgang Hansson chattade med läsarna om kriget i Ukraina

Publicerad 2022-02-25

Vad undrar du om invasionen av Ukraina?

Ställ din fråga till Wolfgang Hansson, Aftonbladets utrikespolitiske expert.

Aftonbladets utrikespolitiske expert Wolfgang Hansson chattar med läsarna.

  • 25 feb 2022

    Man brukar säga att det är inte ens fel när två träter. Stämmer det här???

    Håkan G Lillån

    Nej. Definitivt inte. Detta är ett krig startat av Putin.Helt i onödan och helt oprovocerat. Ukraina är en självständig nation och har själva rätt att bestämma vilka allianser de vill söka medlemskap i. Putin uppträder som en gangster och ne mobbare som tror att han kan styra världen.

    Wolfgang Hansson
  • Wolfgang Hansson
    25 feb 2022

    Nu tar vi sista frågan.

  • 25 feb 2022

    Ser du någon ökad hotbild mot sve kopplad till att Ukr nu tackat sve för militärt stöd? Med Putins hot om att andra länder inte ska lägga sig i…

    Gustaf

    Nej. Det gör jag inte. Många länder har bidragit med vapen till Ukraina och såvitt jag vet har Sverige inte skickat några vapen till Ukraina. Det handlar om andra former av militärt stöd.

    Wolfgang Hansson
  • 25 feb 2022

    I detta läge bör man inte överväga att sätta hårt mot hårt. Märker Putin att Europa vågar sätta in militära åtgärder så kan det vara avskräckande eller är Putin övertygad om att han kan köra över Europa militärt?

    Sven

    Problemet är som sagt att det vore en extrem eskalering som skulle ställa kärnvapenmakterna USA och Ryssland i ett direkt krig mot varandra. Det innebär en enorm risk för världen. Långt mycket större än kriget i Ukraina.

    Wolfgang Hansson
  • 25 feb 2022

    Hej! Vad skulle hända om någon i Putins närhet sköt honom?

    Johan

    Då skulle Ryssland få en ny president. Kaos och maktvaccum skulle uppstå i Moskva. Kanske skulle det komma någon bättre men det kunde lika gärna bli någon ny despot som tar över.

    Wolfgang Hansson
Wolfgang Hansson.

Följ ämnen i artikeln