Söker i natten efter Beata: ” Vi har inte gett upp hoppet”

Uppdaterad 2021-09-29 | Publicerad 2021-09-28

Tre dygn efter försvinnandet letar polisen fortfarande efter 32-åriga Beata Ratzman.

Fokus är ett område runt en golfbana i skånska Oxie.

– Vi har inte på något sett gett upp hoppet om att hitta henne, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Natten mot tisdagen fortsatte sökandet efter 32-åriga Beata Ratzman. Trots att det gått nästan tre dygn sedan hon anmäldes försvunnen menar polisen att man på inget sätt gett upp hoppet om att hitta henne vid liv.

– Vi bedriver det vi kallar en räddningsinsats. Det är viktigt att betona, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Runt golfbana

Polisen har fryst ett område i västra Oxie. Där har man spärrat av ett flera hundra meter stort område runt en golfbana. I området finns ett vattendrag. Polisen har haft dykare på plats men det är oklart om man gjort någon dykinsats.

Vid 21-tiden sökte flera poliser med ficklampor runt området längs med avspärrningsbandet. Strax före klockan 22 beslutade polisen att utvidga avspärrningarna så att de även omfattade en väg bredvid golfbanan.

Rickard Lundqvist förklarar att området är i västra Oxie är avspärrat för att det är en del av brottsutredningen.

– Det är ett område som man finner intressant, säger Rikard Lundqvist.

”Måste söka igenom hus”

Vid 23-tiden hade polisen parkerat två bilar innanför avspärrningarna. Fordonen stod med strålkastarna på över vägen. Samtidigt patrullerade ett antal polisfordon i närområdet.

När kvällen började närma sig natt meddelade polisen att man skulle dra ned på insatsen. Eftersökningarna skulle pågå hela natten men med kraftigt förminskad styrka.

– Det har att göra med att det är ett tätbebyggt område. Man kan inte fullgöra det på natten. Exempelvis för att man måste gå ned i källartrappor och söka igenom uthus, säger Rickard Lundqvist.

Tidigare på måndagskvällen gick polisen ut på sin hemsida med att man bedriver två olika utredningar med anledning av försvinnandet. Dels en räddningsinsats enligt lagen om skydd mot olyckor. I samband med det har man under dagen bland annat använt hundpatruller, rytteri, helikopter och drönare.

– Helikoptern är utrustad med värmekamera och har väldigt bra optik att filma med, säger Rickard Lundqvist.

Dels bedrivs en förundersökning om människorov. Där är en man i 50-årsåldern anhållen som misstänkt. Han är även misstänkt för olaga hot, misshandel och skadegörelse.

Beata Ratzman hade tidigare i år ansökt om kontaktförbud mot mannen, men nekats. Sedan en tid tillbaka levde hon med skyddade personuppgifter.

DAILY Spelar hudfärg roll när kvinnor försvinner?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

ANNONS