Inga nya registrerade dödsfall av covid-19 i Skåne

Av: Susanna Nygren

Publicerad:
Uppdaterad:
Coronavirus.
Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirus.

252 personer har hittills dött av covid-19 i Skåne. Den siffran hade på fredagen legat still i tre dagar.

– Inga nya dödsfall av covid-19 har rapporterats in, säger Johan Vestergren, presstjänsten Region Skåne.

De senaste tre dagarna har det inte rapporterats in några nya dödsfall i covid-19 i Skåne. Det bekräftar Region Skånes presstjänst för Aftonbladet.

– Det är klart att det är positivt att det ligger kvar på samma nivå. Att vi inte har registrerat in fler, säger Johan Vestergren, presstjänsten Region Skåne.

Han blev en smula överraskad av att siffran inte ändrat sig till dagens uppdatering och var tvungen att dubbelkolla. Det visade sig att det totala antalet registrerade döda i covid-19 i Skåne fortfarande är 252. Precis som i tisdags, den 30 juni.

Fler unga smittas

Dessutom har antalet patienter som är så svårt sjuka att de behöver intensivvård minskat. Likaså andelen äldre covid-smittade, uppger Region Skåne i ett pressmeddelande.

Den nya trenden att fler barn, ungdomar och unga vuxna smittas håller dock i sig.

– Jag har full förståelse för att många börjar tröttna på alla de rekommendationer som finns, men vi måste påminna varandra om att fortsätta hålla i och kämpa. Det är till stor del tack vare dom uppoffringar som vi alla har gjort under våren som gör att läget i Skåne ändå är så pass stabilt idag, säger smittskyddsläkare Eva Melander.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%