Svalare väder bakom minskad trängsel

Publicerad 2020-07-06

Det fanns inte några trängselproblem vid kommunens kontroller den gångna veckan.

Trängselkontroller gjordes på 30 verksamheter i Malmö.

Men problem noterades inte någonstans.

– Jag tror att det lite svalare vädret har haft betydelse och gjort att färre människor besökt våra uteserveringar, säger Caroline Tandefelt, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande.

En lagändring har gjort att kommunen sedan förra veckan har ansvar för trängselkontrollerna, som de tidigare har utfört på uppdrag av Smittskydd Skåne.

I Malmö har det tagits emot med glädje, då kommunen pekar på att det kan förkorta beslutsprocessen vid tillfällen då det råder trängsel på restaurangerna och kaféerna.

Besökte sportbarer

Den första veckan med kommunalt ansvar var dock lugn. Miljöförvaltningen genomförde i förra veckan 30 trängselkontroller på bland annat Rosengård, Stortorget och Möllevången men noterade inga nya avvikelser.

– Det är väldigt glädjande att vi inte har haft några nya avvikelser under förra veckan. Jag tror att det lite svalare vädret har haft betydelse och gjort att färre människor besökt våra uteserveringar, säger Caroline Tandefelt, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande.

Kommunen besökte även sportbarer, som tidigare haft trängselproblem, i samband med allsvenska matcher men meddelar att de nu genomfört tillräckliga åtgärder och att det inte längre råder någon trängsel.