Polis sköt mot bil under jakt

Av: Niklas Eriksson, Sophie Tanha

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Under en biljakt sköt polisen mot en bil på centrala Hisingen, Göteborg.

Bilen misstänks vara stulen och ska ha krockat med flera andra bilar under biljakten.

En film från ett vittne visar hur bilen kör av vägen och ner för en backe mitt i ett bostadsområde när polisen avlossar två skott.

Enligt flera uppgifter ryckte polisen ut efter larm om en stulen bil. När bilen inte stannade för polisen anslöt sig fler polispatruller till jakten.

– Förföljandet pågår i ungefär tio minuter och under den tiden har en kollega avlossat verkanseld mot bilen i samband med att han höll på att bli påkörd. Kollegan är oskadd, det är mannen som körde bilen också.

Skotten träffade bilens motorhuv, skriver GP.

Sköts i bostadsområde

Under jaktens gång ska bilen ha kört in i flera andra bilar och polisbilar, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Jag hörde blåljus som kom närmare och närmare, när vi tittar ut genom fönstret ser vi en bil komma i väldigt hög fart precis runt hörnet där vi bor, säger ett vittne till Aftonbladet.

Händelsen ägde rum vid ett bostadsområde i Hisingen, i närheten av Lundby gamla kyrkogård.

– Det är en återvändsgränd där. så jag trodde det skulle ta stopp men han fortsatte köra, ner för en backe. Där skjuter polisen mot bilen, berättar vittnet.

En 38-årig man har gripits av polisen. Mannen misstänks för försök till grov misshandel, som ska ha hänt när han enligt polisens utsaga försökte köra på polisen, strax före att skotten avlossades. Han är även misstänkt för bilstöld och flera trafikbrott.

Publicerad: