Efter skjutningen: ”Oro i kriminella miljöer”

TT

Publicerad 2020-07-24

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Gävle, efter det att en skottskadad man transporterats till akuten strax före klockan åtta på torsdagskvällen. Arkivbild.

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Gävle, efter det att en skottskadad man transporterats till akuten strax före klockan åtta på torsdagskvällen. Man misstänker att händelsen har koppling till kriminella grupperingar i Gävle.

– Vi kommer naturligtvis utreda det mer noggrant. Men normalt är skottlossningar vanligast förekommande i kriminella sammanhang, säger Mikael Hedström, presstalesperson för polisen i region Mitt.

Polisen i området märker att det är oro i de kriminella miljöerna just nu, säger Mikael Hedström.

– Därför har vi också sett till att ha en resursförstärkning för att kunna följa utvecklingen och utreda vad som ligger bakom oron.

Den skottskadade personen, en man i 20-årsåldern, uppges vara lindrigt skadat och har kunnat höras av polisen. Polisen är intresserad av vittnesuppgifter från torsdagskvällen, men vill inte uppge var skottlossningen ägde rum.

– Men har man gjort några iakttagelser i samband med mordförsöket – sett att man lastat in någon vid en bil, eller bråkat vid en bil, eller att det avlossats skott, vill vi att man hör av sig till polisen, säger Hedström.

Ingen person är gripen för händelsen.