Expressens chefredaktör lämnar tidningen

Publicerad 2019-07-12

Thomas Mattsson lämnar posten som Expressens chefredaktör.

Efter 24 år på Expressen varav 10 år som chefredaktör slutar Mattsson helt och hållet på tidningen.

Klas Granström tar över tills vidare som tillförordnad chefredaktör.

Thomas Mattsson är en av Sveriges mest kända publicister och har i tio år varit chefredaktör på kvällstidningen och Aftonbladet-konkurrenten Expressen. Han har även varit ansvarig utgivare på GT och Kvällsposten.

Nu lämnar Thomas Mattsson tidningen helt och hållet, meddelar han i ett blogginlägg.

”Nu söker styrelsen en ny chefredaktör som ska ’väcka, oroa och förarga’”, skriver Thomas Mattsson.

Oklart vad som händer i framtiden

Något skäl till avgången anges inte i texten.

Till Dagens Media säger vd:n för Bonnier News att det inte är uteslutet att Thomas Mattsson har en framtid i koncernen, men att det heller inte är överenskommet.

– Han kommer under sin uppsägningstid jobba inom koncernen, men med andra frågor. Sedan får vi se vad som händer efter det. Jag utesluter inte en fortsättning på något sätt, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News.

”Jag blev ingen ’trotjänare’”

Tills vidare kommer Klas Granström ta över som tillförordnad chefredaktör. Karin Olsson fortsätter som ställföreträdande ansvarig utgivare.

”Jag fortsätter en tid till inom Expressen/Bonnier, och när jag sedan går ut genom svängdörren på våning fyra blir det efter totalt 24 år, 10 månader och 20 dagar. Jag blev alltså ingen ’trotjänare’ – en sådan som bjuds på 25-årslunch av chefredaktören på tidningens födelsedag den 16 november”, skriver Thomas Mattsson.

Aftonbladet har sökt Thomas Mattsson.

Följ ämnen i artikeln