Demonstranter anklagas för upplopp

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Demonstranter i Hongkong intog kollektivtrafiken.
Foto: Tyrone Siu/Reuters/TT
Demonstranter i Hongkong intog kollektivtrafiken.

Protesterna fortsätter i Hongkong. Under tisdagsmorgonen blockerade hundratals personer delar av kollektivtrafiken.

Ett 40-tal demonstranter som greps i helgen anklagas för upplopp, ett brott som kan ge upp till tio års fängelse.

Hundratals personer skapade kaos i kollektivtrafiken mitt under tisdagens morgonrusning.

Demonstranterna blockerade ingångar till pendeltåg och tvingade morgonpendlare att ta sig ut ur stationerna. Spårtrafikoperatören MTR sade att flera linjer hade påverkats och uppmanade resenärer att söka alternativ transport.

– Det är inte vår avsikt att störa folk, men vi måste få myndigheterna att förstå varför vi protesterar. Vi kommer att fortsätta med det här så länge som det behövs, sade en 21-årig maskerad kvinna vid namn Sharon som deltog vid protesterna.

Under en demonstration i söndags blev det sammandrabbningar mellan kravallpolis och demonstranter. Flera personer skadades och 49 personer greps.

Nu anklagas 44 av de gripna för upplopp, vilket kan ge upp till tio års fängelse. När det blev känt samlades hundratals människor utanför den polisstation där de misstänkta sitter frihetsberövade.

Protesterna i Hongkong har pågått under de senaste sju veckorna. De riktades till en början mot en lag som skulle göra det möjligt att utlämna misstänkta brottslingar till Fastlandskina. Förslaget har bordlagts, men kraven och spänningarna har växt till en bredare protest mot Fastlandskinas inflytande i Hongkong.

Publicerad:

LÄS VIDARE