Misstänkt för mord på 15-åring släpps fri

TT

Publicerad 2020-06-17

Den 9 november i fjol mördades en 15-årig pojke utanför en pizzeria vid Möllevångstorget i Malmö och en jämnårig pojke skottskadades. Arkivbild.

En 22-årig man som har suttit häktad misstänkt för att ha skjutit ihjäl en 15-årig pojke vid Möllevångstorget i Malmö har släppts fri från häktet.

– Vi har varit av uppfattningen hela tiden att den bevisning som har presenterats har varit svag och att den inte skulle hålla till ett åtal. Det är mycket glädjande att han är släppt och förhoppningsvis blir han helt avskriven från misstankarna också inom kort, säger 22-åringens försvarsadvokat Markus Bergdahl till TT.

Det var den 9 november i fjol som den 15-årige pojken blev ihjälskjuten utanför en pizzeria. En jämnårig pojke blev skottskadad. Händelsen var ett av flera allvarliga våldsdåd i Sverige under hösten som ledde till att polisen startade den nationella särskilda händelsen Operation rimfrost mot landets gängkriminella.

Den 22-årige mannen häktades den 27 mars i år misstänkt för mord och försök till mord, men han har hela tiden nekat till brott. TT söker åklagaren i fallet.