Årets julkonsert presenterad - tio månader innan

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
I höstas firade operan 75 år och firade det då med en jubileumskonsert.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
I höstas firade operan 75 år och firade det då med en jubileumskonsert.

Julen är utdansad och ligger bakom oss.

Nu släpps istället biljetter till julföreställningarna 2020.

– Det är några månader till jul men folk bestämmer sig ganska tidigt, säger Torgny Nilsson, pressansvarig vid Malmö Opera.

Än har vi inte lämnat vintermånaderna och gått över till våren, även om så är fallet rent meterologiskt. Men på Malmö Opera har planeringen inför den kommande vintern redan dragit igång.

Den 17–20 december är det Jul på Operan.

Då väntar en julkonsert ledd av Rickard Söderberg där Malmö Operaorkester, Malmö Operakör och en barnkör framträder tillsammans med Anne Sofie von Otter och Marianne Mörck.

Företag tidigt ute

– Företag är väldigt ofta tidigt ute med julgrejer. Vi kommer släppa resten av vår säsong om någon månad. Det känns rimligt helt enkelt, säger Torgny Nilsson, pressansvarig vid Malmö Opera.

Att julkonserter presenteras närmare tio månader innan det är dags är inte ovanligt.

– Vi började släppa delar i vårt program i december. Då släppte vi den första informationen om vår kommande musikal, i mitten av december. Sedan släppte vi mer information om den i slutet av januari.

– Vi släpper hela vårt program den 31 mars. Grejen är att när det gäller bussbolag och företag är de väldigt ofta tidigt ute. Just den här bedömde vi var bättre att släppa lite tidigare.

Julmeny är presenterad

Förutom biljettsläpp till julkonserten har Malmö Opera även släppt sin julmeny i Operagrillen samt sin jultapas i foajén.

– Jag vet ingenting om det men jag gissar att om du bestämmer dig för att du vill skaffa biljetter till 20 anställda så vill du veta om det finns något att åta. Då är det rimligt att man släpper det samtidigt.

Konserten är närmare två och en halv timme lång och arrangeras fyra dagar i rad.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE