LSS-verksamhet såldes av misstag

TT

Publicerad 2021-06-24

Bromölla kommun och det kommunala bolaget Bromöllahem möts i tingsrätten efter upptäckten att en fastighet, där kommunen bedriver LSS-verksamhet, sålts av misstag. Arkivbild.

För drygt ett årtionde sedan råkade Bromölla kommun sälja Kvarngården, där LSS-verksamhet bedrivs, till det kommunala bolaget Bromöllahem.

Nu möts parterna i tingsrätten för att reda ut den av misstag genomförda fastighetsaffären.

– Det är ett väldigt udda fall, säger kommunjuristen Johan Hejman, till Kristianstadsbladet.

När Bromöllahem köpte det sista kommunägda särskilda boendet Korsvångsgården fick de Kvarngården på köpet – en del av fastigheten där kommunen bedriver LSS-verksamhet.

– Vi vill rätta till ett fel. Det råder ingen oenighet mellan Bromölla kommun och bolaget, säger Jenny Önnevik (S) till tidningen.

Kommunstyrelsen har hållit ett extra sammanträde för att diskutera hur frågan om den märkliga affären ska tas vidare. Efteråt framhöll parterna att ett avgörande i tingsrätten är den bästa vägen framåt.

– Parterna kan inte lösa detta själva. I det här fallet får vi gå till domstol. Vi ber domstolen att återdöma ägarrätten till Bromölla kommun, säger Johan Hejman.

Fastigheten delades upp i två för ett par år sedan. Det var i samband med att kommunen därefter skulle bygga ut Kvarngården som fadäsen upptäcktes.