Springer för sitt liv in på Ica – knivskuren i huvudet

Konflikt mellan gäng i Fisksätra utanför Stockholm

Publicerad 2020-10-08

Övervakningsfilm visar hur en ung man jagas in i en Ica-butik – med ett djupt skärsår i tinningen och ögat.

Han hukar vid en pall med havremjölk innan de knivbeväpnade männen lämnar.

Knivskärningen och två skjutningar kopplas till en konflikt om narkotikamarknaden i Fisksätra, rapporterar TV3:s ”Efterlyst”.

Lördagen den 29 augusti skedde en dramatisk knivjakt i Fisksätra, i Nacka utanför Stockholm. Det visar ett inslag från TV3:s program ”Efterlyst”.

Övervakningsfilm visar hur en man i 20-årsåldern springer för sitt liv genom centrumet och in i en Ica-butik. Enligt Efterlyst är han skadad i huvudet med ett åtta centimeter djupt knivhugg, som gått genom tinningen och ögat. Den unge mannen jagas av tre män samtidigt som en fjärde håller vakt utanför.

Minst en av de som jagar har en kniv i handen när de kollar igenom gångarna i matvarubutiken. Till sist springer de ut från butiken, medan den knivskurna mannen gömmer sig bland matvarorna.

Gäng flyttade upp från Skåne

Knivjakten är ett av tre våldsbrott som kopplas till en konflikt om narkotikamarknaden mellan två rivaliserande gäng.

– Det är två ledande personer som flyttade upp från Skåne för något år sedan, och bosatte sig i området. Och de började ganska snart ta sig in på narkotikamarknaden, säger kammaråklagare Sara Axelsson till ”Efterlyst”.

När en ledande person från det andra gänget kom ut från fängelse blossade konflikten upp, och våldsbrotten inträffade.

  • Den 18 augusti avlossades hela 27 skott i Fisksätra Centrum.
  • Den 26 augusti träffades närliggande balkonger i en skjutning på Ålgatan.
  • Och vid 17-tiden, lördagen den 29 augusti, skedde alltså knivjakten i Fisksätra Centrum. Två män har gripits misstänkta för mordförsök.

Efterlyser tips: ”Superviktigt”

Polis och åklagare är i behov av tips och iakttagelser som gjorts under knivjakten samt de två skjutningarna.

– Jag tror att det kan finnas en rädsla för att berätta om man har sett nånting, för att man inte känner sig trygg i närmiljön. Det är superviktigt att folk ska våga prata med oss. Det är helt avgörande för hur vi ska nå framgång i utredningar. Vi kan inte vara ögon och öron överallt, utan det är medborgarna som måste prata med oss, säger Karin Berggren, lokalpolisområdeschef Nacka till ”Efterlyst”.

 

 Efterlyst sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagskvällar. Under sändning kan tittare ringa in till programmet – övrig tid nås polisen på telefonnummer 114 14.

Följ ämnen i artikeln