Kylan släpper – då får vi plusgrader igen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Det börjar med en klass 1-varning i vissa delar av landet.

Men snart slipper du understället och yllevantarna.

Redan nu i veckan väntas ett lågtryck ta över och till helgen får delar av Sverige hela åtta plusgrader varmt.

Långkalsongerna har kanske använts lite väl mycket de senaste veckorna. Men snart kan du lägga undan dem – det kalla vädret väntas ge vika för ett lågtryck och mildare luft redan nu i veckan.

Under kvällen och natten kommer det snöa uppemot fem centimeter i delar av Skåne. Och även tisdagen präglas av minusgrader i nästan hela landet, även om det enligt Klart.se finns solchanser i fjällen.

Kanske kan mildvädret locka fram de första vårblommorna?
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN
Kanske kan mildvädret locka fram de första vårblommorna?

Åtta plus till helgen

Men på onsdag händer det! Lågtryck hittar in till Götaland, till skillnad från den senaste tidens snösmockor är nederbörden nu delvis blandad med regn och i Skåne och Blekinge väntas plusgraderna smyga sig fram över termometrarna.

Bor du i Halland eller nordligaste Skåne och inre Småland ska du däremot vänta lite till innan du lägger undan snöplogen. Här kan det bli hela 15 centimeter snö under onsdagen.

Solen letar sig fram över norra delarna av landet på torsdag. Det blir krispigt värre när solskenet blandas med mellan 15 och 20 minusgrader där. I söder blir det mest molnigt och sydligare vindar som drar fram.

Men till helgen börjar kvicksilvret röra på sig ordentligt. Då kan det bli hela åtta plusgrader i södra Götaland och liknande temperaturer över stora delar av Svealand också. I Värmland och Dalarna kan något så exotiskt som regn falla ner från skyarna.

Det är däremot inte dags att lägga undan vinterkläderna helt. Efter helgens milda avslut kan vinterkylan hitta tillbaka till södra delarna av Sverige och det vid det här laget välbekanta högtrycksvädret sveper in från Norge.

Publicerad: