Fängelse för människorov och utpressning

TT

Publicerad 2020-11-27

Två män döms av Skaraborgs tingsrätt till tre års fängelse för bland annat människorov och utpressning. En tredje man fick två års fängelse för samma brott. Arkivbild.

Två män döms av Skaraborgs tingsrätt till tre års fängelse för bland annat människorov och utpressning. En tredje man fick två års fängelse för samma brott.

De tre, som är i åldern 21 till 33 år, har tillsammans kidnappat en man i Skara och fört honom till Falköping. Där har det under hot tvingat av honom sammanlagt 50 000 kronor.

En av männen förklarade att han tillhörde ett av de uppmärksammade klannätverken och att om mannen inte betalade så fanns det "folk" som skulle ta hand om honom.

Männen krävde också att offret skulle betala ytterligare 40 000 inom en månad. När mannen inte kunde få fram mer pengar gick han till slut till polisen.

Mannen har inför rättegången kontaktats av släktingar till en av de åtalade som uppmanat honom att ändra sina uppgifter om en av de åtalade och att frågan i stället kunde lösas "med hans familj".

Två av de tre ska utvisas ur landet efter avtjänat straff.