”Luktade bränt inne i kabinen”

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya uppgifter om mystiska sjukdomsfallen ombord flygplanet

1 av 4

Ett mystiskt sjukdomstillstånd spred sig ombord på American Airlines-planet på väg från London till Los Angeles.

Orsakerna är fortfarande okända men nu kommer nya uppgifter om att det ska ha luktat bränt på planet.

– Två personer sa att det luktade bränt eller som av elektricitet, säger läkaren Barbara Parsons som var ombord planet.

Det var i går som American Airlines flight AA109, med 188 passagerare och 13 personers besättning, på väg till Los Angeles fick vända.

Resultatlösa tester

En flygvärdinna ska enligt en av passagerarna ha gått från den ena delen av planet till den andra när hon kollapsade och segnade ner i mittgången, skriver brittiska The Mirror. Sex andra medlemmar ur kabinpersonalen ska ha uppgett att de känt sig illamående och svimfärdiga.

Piloten fattade då beslutet att återvända till London Heathrow.

En grupp specialister från Londons räddningstjänst undersökte planet, en Boeing 777, och genomförde tester efter ”förhöjda nivåer av olika substanser”.

Men enligt en talesperson från räddningstjänsten gav testerna gav inget resultat.

Läkare hjälpte till

Samtidigt har American Airlines gått ut med ett uttalande där de beklagar det inträffade och uppger att nödlandningen inte var säkerhetsrelaterad utan berodde på en medicinsk nödsituation.

En av passagerarna på planet var läkaren Barbara Parsons från Lafayette i Kalifornien. Hon var en av dem som hjälpte flygvärdinnan som svimmade.

– Hon kvicknade till efter en minut men svimmade igen innan hon fick syrgas. Fem andra ur besättningen samt en passagerare, äldre man, mådde alla dåligt, säger hon till Daily Mail.

”Luktade bränt”

Efter att ha hjälpt flygvärdinnan var hon en av dem som talade med piloten Frank McGill innan han tog beslutet att flyga tillbaka till London.

– En andra flygvärdinna var yr och illamående och oförmögen att stå upp. De andra ur besättningen i den främre delen av planet var yra och illamående.Två personer sa att det luktade bränt eller som av elektricitet, säger hon till Daily Mail.

Efter incidenten har experter uppgett att incidenten kan bero på flera saker. Det har talats om tryckfall i kabinen, något maskinhaveri i personalutrymmet eller någon farlig kemisk substans som läckt från något bagage.

En annan möjlig orsak kan vara ångor från en batteriläcka av något slag.

SE OCKSÅ

Mystisk sjukdom spreds på planet - tvingades nödlanda

Publicerad: