Chefredaktören lämnar Metro

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

Metros chefredaktör Staffan Erfors lämnar sin post med omedelbar verkan.

Det skriver tidningen i ett pressmeddelande, som Resumé rapporterar om.

– Metro har varit en fantastik arbetsplats, men jag har beslutat att jag vill gå vidare och utveckla en egen verksamhet, säger Staffan Erfors i en kommentar.

51-åringen blir nu vd för en nystartad fastighetsbyrå.

Staffan Erfors
Foto: TT
Staffan Erfors

Staffan Erfors, 51, tog över som chefredaktör för Metro i slutet av mars. Men redan efter drygt åtta månader lämnar han alltså gratistidningen.

– Vi är tacksamma över den utveckling Staffan genomfört, bland annat förbättrat det redaktionella arbetet avsevärt. Vi tackar Staffan för hans insatser och kommer ha dessa som avstamp när vi tar nästa språng i mediehuset Metros digitala utveckling säger vd:n Mikael König i en kommentar.

Ek tar över

I ett pressmeddelande säger Staffan Erfors att han ska gå vidare och ”utveckla en egen verksamhet”.

Senare under torsdagen kom beskedet att Erfors blir vd och delägare för en nystartad fastighetsbyrå.

– Redan i våras fick vi på Metro en första presentation av affärsmodellen och sedan dess har jag lärt känna upphovsmännen. Jag är i ett skede i livet där jag efter 25 år i mediebranschen ibland funderat på att göra annat, säger 51-åringen i ett pressmeddelande.

Henrik Ek går in som tillförordnad chefredaktör för Metro. Han har varit ställföreträdande ansvarig utgivare sedan i mars.

Tidningen har dock redan gjort klart med en permanent efterträdare.

– Vi har anställt en publisher med stark digital kompetens. Vi berättar vem det är i början på nästa vecka, säger storägaren Christen Ager Hanssen till sajten dagensopinion.se.

Lämnade Expressen efter HA-koppling

Staffan Erfors arbetade länge på Expressen. 2002 blev han chefredaktör för tidningens sydsvenska edition Kvällsposten. Sex år senare utnämndes han till New York-korrespondent. 2009 tvingades Erfors bort från Expressen efter att det kommit fram att han lånat ut sin lägenhet till Hells Angels tidigare ledare Thomas Möller.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN