Polisen punktmarkerar sex män efter mordet på Nils Grönberg

Uppdaterad 2021-10-28 | Publicerad 2021-10-27

Den intensiva polisutredningen efter mordet på Nils ”Einár” Grönberg fortsätter.

Nu punktmarkerar polisen sex män, varav tre rappare, enligt uppgifter till Expressen.

De ska ha varit inblandade i knivskärningen på nattklubben Nosh and Chow och flera skottlossningar före mordet på Nils Grönberg.

Ännu har ingen gripits misstänkt för mordet på Nils ”Einár” Grönberg i Hammarby sjöstad den 21 oktober. Över hundra förhör har hållits och polisen efterlyser fortfarande tips från allmänheten.

Samtidigt bedrivs utredningen på flera håll, bland annat med inre spaning. Enligt uppgifter till Expressen har sex personer nu punktmarkerats och satts upp på en ”fokuslista”. Polispatruller uppmanas stoppa och kontrollera personerna och rapportera vilka de umgås med. De ska alla ha kopplingar till organiserad brottslighet och den kriminella gängmiljön.

Knivbråk på nattklubb

Den 9 oktober knivskars en man på nattklubben Nosh and Chow i Stockholm. Han är en av dem som polisen placerat på fokuslistan och har koppling till gänget Husbys Hyenor, enligt uppgifter till Expressen.

En man knivskars på nattklubben Nosh and Chow.

Två andra på listan är en rappare och hans släkting. De två greps tillsammans med Einár efter knivbråket på klubben, men släpptes senare.

Skottlossning vid musikstudio

De tre andra männen på fokuslistan ska ha varit inblandade i skjutningar en vecka senare.

Två av dem är rapartister med kopplingar till kriminella Järvanätverk. De ska ha haft planer på att skapa musik med Einár, enligt uppgifter till Expressen. Dagen före mordet på Einár ska de ha blivit beskjutna vid en musikstudio i Sätra. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en av dem ha blivit uppringd på Snapchat av Einár efter den skottlossningen.

Den sjätte mannen på polisens fokuslista är släkting till en av rapartisterna.

Nils ”Einár” Grönberg.

ANNONS