En europeisk vänstersväng?

DAILY Om det norska valet

Publicerad 2021-09-15

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Det blir ett maktskifte i Norge. Åtta år med borgerliga statsministern Erna Solberg är över och ett rött styre tar över. Jonas Gahr Støre, partiledare för socialdemokratiska Arbeiderpartiet, ska bilda regering men behöver stöd från bland annat Senterpartiet. Sett till valresultatet i stort kan dock valets vinnare ses som småpartierna då de större partierna tappar mark.

Vad kommer fokus bli framöver i norsk politik? Varför ville väljarna byta ut det borgerliga styret? Det pratas om en vänstervåg i Europa, kan Norges valresultat tyda på det eller ej?

I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily pratar vi norsk politik med statsvetaren Atle Haugsgjerd på Institutet för samtidsforskning i Oslo.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren och Amanda Hemberg Lind.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily