Åkessons värvning – modell från Stureplan

Av: Anette Holmqvist, Eva Buskas

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexandra, 20, är SD-ledarens sekreterare

1 av 2 | Foto: JOBBAR ÅT JIMMIE Alexandra Brunell, 20, bloggar om mode och syns ofta på Stureplan. Nu är hon Jimmie Åkessons sekreterare.

Nu jagar Sverigedemokraterna personal för att fylla riksdagskansliet.

Stureplansprofilen och fotomodellen Alexandra Brunell fick jobb som Åkessons närmaste.

– Jag vill gärna hjälpa till och vara med och få partiet att växa, säger den 20-åriga modebloggerskan.

På valnatten firade segerrusiga sverigedemokrater intåget i riksdagen. Men valframgången innebar inte bara att 20 sverigedemokrater kom in i riksdagen. Dessa backas upp av ett stort antal politiska sekreterare, pressekreterare och andra tjänstemän i partiets riksdagskansli.

Nybakade riksdagsledamoten Erik Almqvist gick så långt att han annonserade på skvallersajten Flashback efter personal. Annonsen togs dock snabbt bort eftersom den stred mot Flashbacks regler och i stället fick SD sätta ut en annons på sin egen hemsida.

”Hög kompetens”

– Det är människor med väldigt blandade kompetenser som har sökt. Vi sökte väldigt brett. Många av de ansökningar som har kommit in har kommit från människor med väldigt hög kompetens, säger partiledaren Jimmie Åkesson.

En av dem som anställts är Alexandra Brunell, 20, en modebloggerska och fotomodell som ofta syns runt krogarna på Stureplan. På sin blogg skriver hon om ”shopping, resor, mode skönhet, hälsa och party”. ”Här ventilerar jag mina åsikter och funderingar. Det kan handla om allt från vilka skor jag ska köpa, till vem som borde bli vår nästa statsminister”, skriver hon. Hon jobbar nu som Jimmie Åkessons sekreterare. Själv är hon förtegen om sin roll som Stureplansprofil.

”Inte offentlig”

– Mitt umgänge och mitt privatliv avser jag inte att kommentera eftersom jag inte är någon offentlig person, säger hon i en skriftlig kommentar till Aftonbladet.

SD:s kanslichef, Mikael Valtersson, tror att det kan vara en fördel för Sverigedemokraterna att anställa personer med kontakter runt Stureplan i Stockholm.

– Egentligen är inte det något fel. Vårt problem sen tidigare är att vi har en image av att vara väldigt mycket landsbygd och unga män med relativt låg utbildning. Vill vi växa i Stockholm är det ju bra att vi får personer med en lite annan bild, säger han.

Tre kvinnor

Hittills har Sverigedemokraterna anställt 15 personer, varav tre kvinnor. En av dem är Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixon. Enligt Mikael Valtersson planerar man att anställa ytterligare ett tiotal personer.

Publicerad:

LÄS VIDARE