Sparkade abortmotståndare – får sparken

TT

Publicerad 2018-10-05

En man får sparken sedan han angripit en kvinna vid en antiabortdemonstration. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.

En man i Toronto har fått sparken från sitt jobb sedan en film på hur han sparkar en kvinna i en antiabortdemonstration spridits på nätet. På filmen hörs mannen förklara att han bara tänkt sparka på kvinnans telefon, innan han försvinner från platsen.

Marie-Claire Bissonnette, kvinnan som filmat, skriver på antiabortsidan Lifesite att mannen först började skriva på demonstranternas plakat och deras kläder. När hon började prata med honom fällde han henne med en spark.

Filmen har visats över en halv miljoner gånger på Youtube sedan bland annat den konservativa tv-värden Laura Ingraham på Twitter uppmanat folk att hjälpa till att hitta mannen.

På onsdagen meddelade mannens arbetsgivare, en exklusiv hårsalong, att han fått sparken och att man tar avstånd från hans handlingar.

På ett Twitterkonto som uppges tillhöra mannen skriver han: "Jag kommer inte att be om ursäkt för att jag försvarar kvinnors rätt att välja. Inte ens till en kvinna."

Följ ämnen i artikeln