Tog en öl – vaknade upp på Mallorca

Publicerad 2018-08-13

En 27-årig man från Wales gick ut och tog en öl efter jobbet. Några timmar senare vaknade han upp på Mallorca.

– Jag är en idiot, jag tar dumma beslut, säger Alun Griffiths.

Alun Griffiths, 27, från Merthyr Tydfil i Wales gick ut och tog en öl med vännen Nigel Lewis efter jobbet i tisdags, rapporterar Wales Online.

– Jag var på ett uselt humör och hade känslan av att jag skulle göra något dumt. Efter jobbet gick jag till baren och vi var omkring tio stycken som pratade om semesterresor, säger Alun Griffiths till Aftonbladet.

Semestersnacket triggade Alun som, tillsammans med vännen, begav sig mot flygplatsen. Där fick de veta att ett flyg till Palma på Mallorca skulle lyfta under kvällen. Sagt och gjort – vännerna köpte biljetter.

– Det finns ett Palma i Italien också så vi var inte säkra på om vi skulle till Spanien eller Italien. Vi somnade på planet och vaknade lyckligtvis upp i Spanien, säger Alun Griffiths.

En kostsam resa

När de var på flygplatsen ringde Aluns flickvän som berättade att maten var klar och undrade var han var. Han fick förklara resan och berättade att han inte skulle komma hem på ett par dagar. Men han är noga med att påpeka att flickvännen inte blev speciellt arg.

– Hon jobbade till åtta på kvällen och visste inte om det här. När hon fick höra om resan kallade hon mig för en total idiot men önskade mig en härlig resa, säger Alun Griffiths.

Efter att ha varit ute hela natten tog vännerna in på hotell på onsdagen. Dagen därpå flög de hem. Men den där after worken några dagar tidigare blev inte speciellt billig. Resan kostade vännerna motsvarande 9 200 kronor var.

– Jag är en idiot, jag tar dumma beslut. Men det var briljant, avslutar Alun Griffiths.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln