Mamma till mördade Cecilia: Ingen ska dö så brutalt

Av: Susanna Nygren

Publicerad:
Uppdaterad:

32-åriga Cecilia Eriksson knivmördades brutalt av sin pojkvän. Idag dömdes mannen till 15 år och 10 månaders fängelse för mord. Cecilias mamma tycker att pojkvännen kom för lindrigt undan.

– Gör man på ett så här hemskt sätt då är det livstid som gäller. För mig finns inget annat, säger Marie Jonsson.

Halv ett på natten mot den 10 april har Marie Jonsson ett missat samtal från sin 32-åriga dotter Cecilia Eriksson. Hon tänker att dottern kommer ringa tillbaka senare.

Men det gör hon inte.

Senare samma natt hittas Cecilia Eriksson död i sin och pojkvännens bostad i Åhus. Hon har fått halsen avskuren och är vanställd i ansiktet av ett stort antal knivhugg.

1 av 7 | Foto: Privat
Cecilia Eriksson

”Borde fått livstid”

I dag dömdes pojkvännen till 15 år och 10 månaders fängelse för mord på Cecilia.

Marie Jonsson är bedrövad över att den 29-årige mannen fick ett tidsbestämt fängelsestraff. Hon menar att brottet är så brutalt att han skulle ha haft livstid.

– Jag tycker att det är ett så fruktansvärt brott att det inte finns ord för det. Hon hade över 100 skador. Det var så mycket att det är svårt att ta in, säger Marie Jonsson.

Hon ska nu ta kontakt med sitt målsägarbiträde och gå igenom domen med denne. Om målsägarbiträdet håller med henne kan det bli frågan om en överklagan.

Berättar att Cecilia verkade rädd

Cecilia och pojkvännen hade varit tillsammans i fem månader innan mordet.

Inledningsvis verkade de lyckliga. Marie berättar att de var kärleksfulla mot varandra och att Cecilia älskade pojkvännen.

I mars förra året märkte Marie att något inte verkade stå rätt till. Hon uppfattade det som om paret bråkade mer. Cecilia ringde flera gånger och verkade rädd.

– Jag märkte att hon var rädd. Hon ringde och ville att vi skulle vara kvar i telefonen för att han hade uttryckt sig hotfullt.

Eftersom dottern bodde i en annan stad hade hon svårt att överblicka hur allvarlig situationen var. Dessutom kände hon sig trygg eftersom en annan anhörig till pojkvännen bodde i ett hus intill och hade bra kontakt med paret.

– Det fanns inte i min värld att något sådant här skulle ske.

Vill hedra Cecilia

Marie vill gärna hedra sin dotter genom att gå ut med hennes namn och bild i tidningen. Så hon inte ska bli bortglömd och att alla ska bli medvetna om vilket hemskt brott som drabbade henne.

Marie har skrivit några rader om sin sorg:

Cecilia var så fin. Inifrån och ut. Hon hade ett gott hjärta och ville ingen något ont.

Ville någon prata så lyssnade hon aktivt som få.

Cecilia fick inte leva, livet togs ifrån henne på ett sådant fruktansvärt brutalt sätt som det inte finns ord för.

Sorgen och saknaden gör så ont.

Att aldrig mer få träffa henne, det får jag leva med.

Publicerad:

LÄS VIDARE