Kvinnokropp hittad intill motorväg i Örebro

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÖREBRO. Några privatpersoner hittade på lördagen en död kvinna i ett villaområde i Örebro.

Polisen misstänker att ett brott ligger bakom och spärrade av ett stort område runt fyndplatsen.

Tekniker och hundpatruller arbetade hela eftermiddagen och kvällen.

– Vi har även haft en rättsläkare här på platsen, säger Roberto Eid-Forest, polisen befäl på plats.

Det var under lördagseftermiddagen som polisen i Örebro larmades till ett villaområde i staden. På en plats alldeles intill motorvägen hade några privatpersoner observerat en kropp.

Kroppen låg i ett buskage bakom ett bullerplank bredvid motorvägen. I samband med den tekniska undersökningen parkerade man därför en polisbil med blåljus i motorvägens vägren.

1 av 18 | Foto: Peter Wixtröm

”Tittar på samband”

Under hela eftermiddagen har polisen arbetat på platsen med såväl kriminaltekniker som hundpatruller.

Polisen vill inte kommentera om man misstänker om kroppen har något samband med den utredning om människorov som pågår sedan i tisdags. Det var under kvällen oklart med rubriceringen på ärendet.

– Det är en brottsutredning, sen vilken vändning den kommer ta är för tidigt att säga. Vi har inte satt någon brottsrubricering ännu, men det är klart att vi är medvetna om att det pågår en utredning om människorov och tittar på samband med den, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen.

Ingen gripen

Under eftermiddagen samlades mycket människor omkring avspärrningen. Många boende i området som Aftonbladet varit i kontakt med är chockade och upprivna.

– Det är jätteotäckt att det händer här. Framför allt när det bor så mycket barnfamiljer här, säger en boende i området till Aftonbladet.

Ingen person är ännu gripen i ärendet rörande kroppen intill motorvägen.

Sent i natt uppgav polisen att man inte kommer att gå ut med någon ytterligare information om den döda kvinnan som hittats vid motorvägen förrän tidigast under söndagen. Det uppger vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

– Vi måste ta ett samlat grepp och värdera vad vi har för information att gå ut med. Det kommer att ske under söndagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN