Cissi Wallin om anklagelserna mot Virtanen: ”Bara toppen av ett isberg”

Uppdaterad 2017-10-26 | Publicerad 2017-10-25

2011 anklagade medieprofilen Cissi Wallin en medarbetare på Aftonbladet för att ha drogat och våldtagit henne efter en fest 2006.

Förundersökningen lades ned men i samband med kampanjen #metoo valde Wallin att gå ut med att anklagelsen gällde Fredrik Virtanen.

Nu berättar hon för Aftonbladet om anklagelserna.

– Jag tycker det säger mer om honom att han spelar ett så högt spel, när de berättelser om honom som kommit ut hittills bara är toppen av ett isberg, skriver hon i ett meddelande till Aftonbladet.

Sociala medier har den senaste veckan fyllts av kampanjen #metoo, där kvinnors berättar om hur de våldtagits och utsatts för ofredanden och sexuella trakasserier av män.

En av dem som berättat om sina upplevelser är medieprofilen Cissi Wallin.

Redan 2011 berättade hon om hur hon, efter en fest 2006, hade drogats och våldtagits av en medarbetare på Aftonbladet.

Wallin: Drogade mig och våldtog mig

– Han drogade mig och våldtog mig. Efteråt fick han mig att tro att vi hade haft frivilligt sex och skickade sms med texten ”Tack för en härlig kväll!” och liknande, berättade Wallin i en intervju med Aftonbladet 2012.

– Jag var ju inte ett dugg intresserad av att ha sex med den där mannen och kände väl att det inte hade gått schysst till. Men jag levde i förnekelse och kunde inte riktigt sätta ord på vad det var.

Våldtäkten anmäldes men förundersökningen lades ned 2012.

”Har inte orkat eller vågat outa”

Men förra måndagen valde Wallin att offentliggöra namnet på Aftonbladet-medarbetaren på sin Instagram.

”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig 2006 heter Fredrik Virtanen. Jag anmälde 2011, först då orkade och vågade jag. Men har inte orkat eller vågat outa. Förrän nu” skrev hon inledningsvis i ett långt inlägg.

Vidare skriver Wallin att hon efter skandalen med Harvey Weinstein inte kunde vara tyst längre och därför valde att gå ut offentligt med namnet.

Virtanen: Betett mig tölpigt och skitstövligt

Under onsdagen kommenterade Fredrik Virtanen för första gången offentligt de anklagelser som riktats mot honom.

– Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt men inte drogat eller våldtagit någon, säger han till Aftonbladet.

Aftonbladet har varit i kontakt med Cissi Wallin som ger en skriftlig kommentar kring Fredrik Virtanens uttalande.

Wallin: Bara toppen av ett isberg

”Jag tycker det säger mer om honom att han spelar ett så högt spel, när de berättelser om honom som kommit ut hittills bara är toppen av ett isberg. Att han kallar det han utsatte mig för för "övernattning" och också hävdar att vi haft kontakt i flera år är helt i linje med hur såna här förövare brukar bete sig.”

Fotnot: Aftonbladet har anlitat en extern och oberoende utredare, expert på sexualbrott, för att gå till botten med anklagelserna.

Cissi Wallin om anklagelserna: ”Jag var värd att stå upp för” (intervju från
2012).