Äldre man högintressant efter husbilsbomben

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En man i 60-årsåldern är högintressant i utredningen av husbilsbomben i Nashville, rapporterar CBS. FBI ska ha fått flera tips om mannen före explosionen.

– Vi vet inte om det var en person, men vi tror inte att det finns fler hot just nu, säger FBI-utredaren Doug Korneski på en pressträff.

Ett gigantiskt pussel med bitar utspridda över flera kvarter. Så beskrivs arbetet med att samla bevis i området i centrala Nashville, Tennessee, som totalförstördes när en husbil exploderade på juldagsmorgonen.

Polis var redan på plats efter att ha fått larm om en misstänkt skottlossning i området. När de kom dit möttes de av ett varningslarm.

I femton minuter spelade en högtalare på en husbil upp en röst som uppmanade folk att ”evakuera nu”. Sedan exploderade fordonet. Innan dess hann polisen knacka på dörrar i området och evakuera de boende.

Arbetet med att sammanställa bevisningen har pågått sedan dess. Enligt polisen har det bara börjat och det görs metodiskt från den yttre förstörelsen in mot explosionen epicentrum, uppger den lokala polisen på en pressträff.

En bil brinner efter att en bomb briserat i en husbil i Nashville.
Foto: Andrew Nelles / TT NYHETSBYRÅN
En bil brinner efter att en bomb briserat i en husbil i Nashville.

Oklart motiv

Tre personer och omkring 40 byggnader ska ha skadats i samband med händelsen. Polisens har tidigare uppgett att de tror att detonationen var avsiktlig. Men något klart motiv finns ännu inte. Totalt ska polisen ha fått in över 500 tips.

– Jag är rätt säker på att vi kommer kunna hitta rätt person, säger FBI-utredaren Doug Korneski på en pressträff.

FBI-utredaren Doug Korneski på en pressträff.

Hade samma husbil

Just nu är minst en person intressant i utredningsarbetet, rapportar CBS News. Personen är en man i 60-årsåldern som ska ha haft en likadan husbil som den som exploderade. Detta bland annat enligt bilder från 2019 som utredarna hittat via Google Maps där husbilsmodellen står parkerad på mannens uppfart i Nashville.

Mannens bostad har undersökts av polis och FBI ska även ha fått två tips om mannen före explosionen, skriver CBS.

I närheten av explosionen ska man också ha hittat kvarlevor från en människa. Polisen har uppgett att man genomför DNA-tester av ”spår” som hittats på platsen.

Samtidigt uppger källor inom polisen för CNN att explosionen troligen är ett självmordsdåd.

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Husbilen som exploderade under fredagen.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN