”Julia & Julia & Jorden” – ny storsatsning från Aftonbladet

Uppdaterad 2021-06-11 | Publicerad 2021-06-05

Julia Frändfors och Julia Lyskova från podden ”Daddy Issues” är tillbaka på en ny resa med Aftonbladet.

Den här gången står klimathotet i fokus.

I tv-serien ”Julia & Julia & jorden” ska de ta reda på hur vår planet egentligen mår och vad människan kan göra för att inte allt ska gå åt helvete.

Inför USA-valet 2020 gav sig poddprofilerna Julia Frändfors och Julia Lyskova ut på turné för att lära sig allt om USA-valet och hur det påverkade oss här i Sverige.

Nu tar de Aftonbladets klimatjournalistik till nästa nivå när de tillsammans med experter reder ut världens viktigaste fråga.

– Det är superenkelt att köra strutsmentalitet när det kommer till klimatet, och helt ärligt är det nog precis det jag själv gjort. Fram till nu. Vi är så tacksamma över att få varit med på den här resan och allt vi fått lära oss, framförallt att det faktiskt finns hopp! Det är inte kört! Vi har haft fantastiskt roligt samtidigt som vi lärt oss otroligt mycket, och det hoppas jag kommer synas genom rutan, säger programledaren Julia Frändfors.

Poddprofilerna Julia Frändfors och Julia Lyskova tar hjälp av experter för att reda ut planetens viktigaste fråga i tv-serien ”Julia & Julia & Jorden”.

Är det värre för klimatet att streama film på Netflix än att flyga? Hur kommer livet på jorden att se ut 2050? Är det för sent att göra något. Och vad är det som händer – egentligen?

Detta och mycket mer ska redas ut i programmet tillsammans med bland andra klimatjournalisten Jonathan Jeppsson, filosofen Torbjörn Tännsjö och hållbarhetsforskaren Line Gordon.

Avsnitten publiceras under juni i totalt åtta avsnitt och finns även att se här.